Plantebeskyttelse

Planteplader

Plade af nedbrydeligt materiale, f.eks. pap, der monteres rundt om planten. Giver flere fordele:

  • Hindrer fremvækst af ukrudt rundt om planten
  • Beskytter mod udtørring
  • Mindsker risikoen for musegnav

 

Vækstrør

Vækstrør der fungerer som beskyttelse mod fejning og vildtbid.

Ønsker man at beskytte sine træer mod vildtbid, men vil undgå et egentligt skovhegn (Læs mere om skovhegn), kan man med fordel anvende et vækstrør.
Et vækstrør er således en betegnelse for et rør man sætter om en plante for at beskytte mod vildtbid. Der findes forskellige typer, af naturhensyn anbefales at man bruger en type der er biologisk nedbrydelig. Vækstrør eller planterør, som de også kaldes, bruges kun sjældent til decideret skovpleje, men oftest i et begrænset omfang f.eks. ved allétræer langs skovveje eller ved specielt sårbare træarter, såsom æbletræer, roser eller valnød, som er meget udsatte for vildtbid.

Planterør

Somme tider høres ordet ‘planterør’ brugt, for de rør man sætter om en nyplantet plante, for at beskytte mod vildtbid. Teknisk set er et planterør dog noget man bruger som et alternativ til spadeplantning af barrodsplanter. Planterøret er således det redskab der bruges til at plante dækrodsplanter, f.eks. den såkaldte ‘Pottiputki’. Det ændrer dog ikke på at vi også selv indimellem bruger begge ord for det samme, altså plantebeskyttelse…

Levering af materialer til plantebeskyttelse

Når du køber planter hos os, så kan vi også levere vækstrør og planteplader til dit projekt – kontakt os og hør mere.

  • Adresse - Postnummer - By
  • Skriv gerne en kort besked om, hvad din henvendelse drejer sig om.
  • Ved indsendelse af kontaktformular, bekræfter du også at vi må kontakte dig om det specifikke emne siden omhandler. De kontaktinfo anvendes jf. persondatapolitik og vil ikke blive videresolgt eller brugt til anden marketing.