Klassiske og populære læhegn

Her har vi sammensat en række forslag til læhegn, der bygger på gode artsvalg og faglige principper om opbygning af flerrækkede læhegn. De enkelte læhegnstyper, kan naturligvis justeres efter de ønsker og behov.
 

 • Læhegn med poppel, sitkagran og buske Læhegn med poppel, sitkagran og buske
  Dette hegn er for dig der ønsker et hurtigt voksende hegn som kun i mindre omfang er udsat for vildtbid. Rødel i yderste række kan fjernes til flis efter 15 år. Herefter har buske og sitka taget over. Arter: Sitka, rødel, hassel og poppel Opbygning: 3 rækker   Kontakt os og få en snak eller et tilbud på dit læhegn
  Læs mere
 • Beskæringsvenligt læhegn Beskæringsvenligt læhegn
  Dette læhegn som har naur og sejlerøn som karaktérarter er velegnet hvor der ønskes et tæt og vindfast hegn i det åbne land som tåler beskæring. Arter: Sejlerøn, Naur, hassel, ribs. Opbygning: 3 rækker   Kontakt os og få en snak eller et tilbud på dit læhegn
  Læs mere
 • Lavt læhegn med røde efterårsfarver Lavt læhegn med røde efterårsfarver
  Lavt hegn med buske der har stærke røde efterårs farver. Dette hegn er grundet benved bedst på bedre jord med nogen lerindhold. Velegnet til: Ejendom. æstetik Arter: Opbygning: 2 rækker Træer: Små træer: Store buske: Små buske: Benved (25%), Surbær (75%) Se beregning af planter til dit læhegn med det samme. Forespørg om et endeligt tilbud og modtag dine planter indenfor få dage. Plantearter: sitkagran (100%) Plantetype ...
  Læs mere
 • Læhegn af bøg Læhegn af bøg
  Denne hegnstype bruges tit nær bygninger og beboelse. Bøgehegn passer tit godt ind ved landejendomme. Ind til en højde på ca. 3 meter har bøg tendens til at fastholde visne blade henover vinteren. Visse provenienser af bøg egner sig særligt godt beskæring. Hegnstypen er ikke specielt vindstærk. Arter: Bøg (100%) Opbygning: 1-4 rækker Træer: Bøg (100%) Små træer: Store buske: Små buske: Se beregning ...
  Læs mere
 • 3-rækket farverigt læhegn, til bedre jord 3-rækket farverigt læhegn, til bedre jord
  Dette hegn rummer mange arter, hvor flere er valgt efter at kunne vise stærke farver i henover året. Bemærk enkelte af arterne som kvalkved og i nogen grad rød kornel kræver lidt bedre jord / gerne lettere leret jord. Liguster holder i nogen grad på bladene henover vinteren og vil derfor tilføre lidt grønt i vinterhalvåret.
  Læs mere
 • Robust og hurtigtvoksende læhegn Robust og hurtigtvoksende læhegn
  3-rækket læhegn med helårlig afskærmning. Kombinationen af sitkagran og poppel giver et meget hurtigt voksende læhegn.
  Læs mere
 • Egehegn med røde efterårsfarver Egehegn med røde efterårsfarver
  Dette 3-rækkede læhegn bygger på arter som får et rødt efterårsløv. Benved og surbær får i de fleste efterår klare røde farver, mens naur fremtræder også med flot gulligt løv. Læhegnet vil overvejende trives bedst på lidt bedre jorde som indeholder nogen ler.
  Læs mere
 • Lavt blomstrende læhegn med roser Lavt blomstrende læhegn med roser
  Dette 3-rækkede læhegn bygger på lave buske og små træer. Der indgår to rosenarter i hegnet.
  Læs mere
 • Klassisk 6-rækket læhegn Klassisk 6-rækket læhegn
  Dette 6-rækkede læhegn giver samme muligheder for vedvarende fornyelse som tre-rækkede læhegn, men kræver mere plads. Det større pladsforbrug gør at det seks-rækkede læhegn ofte fravælges fremfor tre-rækkede. Læhegn med 6 planterækker giver en bedre mulighed for at skabe levesteder og småbiotoper til natur og vildt med plantehuller, hvor der er lysindfald med læ og skjul.
  Læs mere
 • Læhegn til sandet jord Læhegn til sandet jord
  3-rækket læhegn med både blomster og lægivning. I hegnet indgår arter der har stor tolerance for at vokse i let og sandet jord.
  Læs mere
 • Klassisk 3-rækket egehegn Klassisk 3-rækket egehegn
  Dette 3-rækkede læhegn har en klassisk opbygning med træer og buske og indeholder 11 forskellige arter. Arterne er generelt robuste og tåler en lang række vind- og jordbundsforhold. Hegnets artssammensætning muliggør fornyelse af hegnet over tid ved nedskæring af buske.
  Læs mere
 • Læhegn af seljerøn Læhegn af seljerøn
  Velegnet som allé. Sejlerøn er robust og trives under de fleste forhold. Træerne kan plantes på afstande mellem 1.5 – 8 meter afhængigt af hvilkent udtryk man ønsker og størrelsen på træerne. Vi anbefaler en planteafstand på 5-8 meter som giver et udtryk af allé allerede efter en kortere årrække.
  Læs mere
 • Læhegn af sitkagran Læhegn af sitkagran
  Robust læhegn med sitkagran. Sitkagran trives godt på de fleste jordtyper og er hurtigt voksende og robust. Læhegn med sitkagran anvendes hvor der ønskes maksimal læ og minimal brug af plads.
  Læs mere
 • Læhegn med syren og eg Læhegn med syren og eg
  Smukt og vindfast levende hegn. Syren, vintereg og de øvrige arter i hegnet trives godt på de fleste jordtyper og er fuldt hårdfør under danske forhold.
  Læs mere
 • Læhegn af syren Læhegn af syren
  Smukt og vindfast levende hegn med en maksimal højde på 4-6 m. Syren trives godt på de fleste jordtyper og er fuldt hårdfør under danske forhold.
  Læs mere

Skal vi sammensætte dit læhegn?

Udfyld nedenstående informationer og bliv kontaktet til en uforpligtende snak om dit projekt.

 • Adresse - Postnummer - By
 • Skriv gerne en kort besked om, hvad din henvendelse drejer sig om.
 • Ved indsendelse af kontaktformular, bekræfter du også at vi må kontakte dig om det specifikke emne siden omhandler. De kontaktinfo anvendes jf. persondatapolitik og vil ikke blive videresolgt eller brugt til anden marketing.