Plantning af alléer og valg af allétræer

En allé er giver et flot og stærkt indtryk langs vejen op til en ejendom. Vi samarbejder med nogen af landets dygtigste planteskoler og efterhånden etableret en række allér rundt om i landet.

Allé træer

Ønsker du at plante en allé på din ejendom er der nogle overvejelser du bør gøre før du går igang. Først og fremmest skal du naturligvis tage stilling til, hvilken træart der skal bruges. Dernæst om alléen etableres med større træer eller små planter? Alt andet lige, jo større et træ du skal plante, jo dyrere bliver de og jo større opgave er det at få dem i jorden – men jo før har du også en allé der syner af noget.

Både den størrelsen på træerne ved plantning, og den fremtidige størrelse spiller ind, når du skal vælge, hvilken indbyrdes afstand træerne skal stå på. Planter du små planter, så kan du overveje at plante tæt, og så måske fjerne hvert andet træ efter 10-15 år, men som tommelfingerregl anbefaler vi ikke at man planter tættere end 8 meter, med mindre man vælger meget smalkronede træer. Uanset, skal man aldrig plante tættere, end når træerne er fuldvoksne, så kan kronerne ikke røre hinanden.

Ved en to-rækket allé, altså men en række træer på hver sin side af en vej, skal man desuden beslutte sig for om træerne skal stå i lige forbandt (lige over for hinanden) eller i krydsforbandt (zig-zag mønster). Tag desuden stilling til afstand til vejen – der skal være plads til at der også i fremtiden kan komme køretøjer forbi træerne, så vi anbefaler altid minimum 1,5 meters afstand.

Vi hjælper dig med råd og vejledning om etablering og plantning af din allé

Udfyld nedenstående informationer og bliv kontaktet til en uforpligtende snak om dit projekt.

  • Adresse - Postnummer - By
  • Skriv gerne en kort besked om, hvad din henvendelse drejer sig om.
  • Ved indsendelse af kontaktformular, bekræfter du også at vi må kontakte dig om det specifikke emne siden omhandler. De kontaktinfo anvendes jf. persondatapolitik og vil ikke blive videresolgt eller brugt til anden marketing.