Fjeldribs (Ribes alpinum)

En absolut favorit i skovbryn og læhegn. Fjeldribs bliver normalt omkring 1,5 meter og har moderat tilvækst. Plantes hyppigt fordi den tåler både skygge og sol, er tolerant overfor mange forskellige jordbundstyper. Desuden er fjeldribs forholdsvis tålsom overfor vind og tåler kraftig beskæring. Selvom planten har tidligt udspring allerede i marts, skades den sjældent af følgende perioder med frost. Fjeldribs er en af de buskarter der tåler størst beskygning overhovedet.

Blomsterne, som ikke er særlig iøjnefaldende, bestøves af bier og insekter. Fjeldribs er måske ikke nogen særlig iøjnefaldende plante, men dens brede tolerance overfor vækstforhold og skyggetålende evne, gør den populær som vildtplante, når der skal skabes fodpose og læ nær jorden. Samtidig er den taknemmelig at etablere. Fjeldribs er dog udsat for vandmangel og presses hurtigt i konkurrence med græs der kan stjæle vandet de første år efter udplantning.

 

Kontakt os om dit planteprojekt

Udfyld nedenstående informationer og bliv kontaktet til en uforpligtende snak om dit projekt.
  • Adresse - Postnummer - By
  • Ved indsendelse af kontaktformular, bekræfter du også at vi må kontakte dig om det specifikke emne siden omhandler. De kontaktinfo anvendes jf. persondatapolitik og vil ikke blive videresolgt eller brugt til anden marketing.
Latin:
Gruppe:
Hjemmehørende: