Vi tænker bæredygtighed ind i hverdagen

Hos Proviido Skov & Natur går vi naturligvis meget op i bæredygtighed. I vores dagligdag, er bæredygtighed altid et tema, hvad enten det er når vi arbejder med skovrejsning af nye skovarealer, eller pasning og pleje af eksisterende skovarealer. Når vi f.eks. har en skovningsmaskine eller en flishugger i skoven, så sørger vi for at både flis og tømmer kan bæredygtighedscertificeres. Det gør vi så vi ikke går på kompromis med, hverken klima- eller biodiversitetsudfordringer. Når vi planter nye skove, forsøger vi det omfang det er muligt at indplante robuste, hjemmehørende træarter, og gerne med et godt potentiale for at binde mest muligt atmosfærisk CO2.

Grønne tiltag også på kontoret

Men et er, hvad vi kan gøre “ude i skoven” – noget andet er hvad vi kan gøre hjemme på kontoret (når kunderne ikke kigger…). På kontoret forsøger vi at tænke på klimaet. Det er dels i det lavpraktiske ved at huske at slukke lyset, skrue ned for varmen osv. men også ved at have fokus på at når vi køber telefoner og it-udstyr. Vi køber ikke nyt, men genbrugt udstyr.

Meget tid på landevejen

Til gengæld er det er ikke nogen hemmelighed, at vi tilbringer meget tid på landevejene. Derved en stor kilde til CO2 udledning. Desværre oplever vi for nuværende ikke at der er elbiler på markedet, der kan tilfredsstille vores behov. Det gælder nemlig både for rækkevidde, terrænegenskaber mv. Hvorfor vi fortsat kører i biler på fossile brændstoffer (dog har vi en medarbejder, der kører i en hybridbil, således flest mulige kilometer bliver på el). I stedet forsøger vi at planlægge os til at minimere CO2 udledningen. Det gør vi ved at vi f.eks. søger at planlægge kundebesøg så de geografisk giver mest mening. Det vil sige, hvis det kan vente, så venter vi hellere 14 dage med at besøge en kunde, til vi alligevel er i området.

At gøre lidt er også at gøre noget

Bæredygtighed er noget der ligger os alle på sinde. Selv om vi i dén grad planter skov og derved bidrager til en bedre verden for os alle, så er vi langt fra perfekte. Men vi forsøger at gøre, hvad vi kan og det håber vi også I gør. Det er alt, hvad man kan forlange!

 

Skive 15-10-2022

Martin Viborg
Ejer og stifter, Proviido Skov & Natur ApS