Optimering af natur-, herligheds- og ejendomsværdi

Der er mange årsager til at eje eller købe en naturejendom – vi hjælper vores kunder med at få mest muligt ud af deres ejendom – og som i nedenstående tilfælde, så kan herlighedsværdi gå hånd i hånd med ejendomsværdi. Nedenstående, er skrevet af journalist Joan Thora E. Laurberg og blev bragt i forskellige medier.

Drømmer du om et hus på landet? Så er det en god idé at købe en bolig med egen sø og skov og med jord til et par heste!
Sådan lyder et af flere råd fra ejendomsmægler Kasper B. Andersen fra Nybolig Holstebro.
Der må gerne være en skov, som hører med til ejendommen. Ser vi på størrelsen, er det en god idé, hvis der er så meget plads, at det er muligt at have et lille dyrehold på ejendommen, siger han.
Ofte tager det længere tid at sælge huse og ejendomme på landet, end i byen. Men her slår værdien af egen skov igennem, for det er typisk nemmere at sælge en skovejendom, end det er at sælge et parcelhus på landet.

Fasthold værdien

Faktisk kan en skovejendom vise sig at være det hele værd, for egen skov kan være med til at fastholde værdien på en ejendom:
– Det er nemmere at sælge en harmonisk ejendom, hvor sø og skov er plejet, og der er harmoni og samhørighed over det, som er lavet. Det er mere salgsvenligt, når der er en plan for skoven, erfarer Kasper B. Andersen.
For kombinationen sø og skov tiltrækker ofte vildtet, og det gør en skovejendom særligt interessant for flere målgrupper:
– Hvis der er mulighed for at se noget vildt rende rundt på ejendommen, så har det selvfølgelig en mere positiv betydning med hensyn til at tiltrække købere.

Få styr på skoven

Som ejendomsmægler var han blandt andet med i et forløb, da et ægtepar fra Holstebro købte en skovejendom på Udholmvej i Hodsager.
Første gang Kasper B. Andersen skulle se ejendommen, der er på seks hektar, havde han svært ved at finde en vej ind på matriklen. Det er der senere ændret på, for umiddelbart efter købet indledte de nye ejere et samarbejde med firmaet Proviido, der rådgiver om og udfører skov- og naturarbejde. Proviido lavede en helhedsplan for ejendommen. Planen indebar, at der blev fældet træer, indkørslen blev flyttet, der blev lavet en sø, og der blev plantet nye træer, så der på sigt også vokser løvtræer i skoven. Alt arbejde blev udført fuldstændig i tråd med den helhedsplan, som skovfoged Martin Viborg fra Proviido havde udarbejdet. Bortset fra søen, så blev alt arbejdet finansieret ved salg af flis og tømmer fra skoven.

Skab sammenhæng

Proviidos medvirken har betydet en væsentlig forskel i oplevelsen af ejendommen. Kasper B. Andersen fortæller:
– Første gang jeg var derude, kunne jeg simpelthen ikke finde vejen ind til huset! Nu synes jeg, at hele ejendommen hænger meget bedre sammen. På sigt vil man komme til at køre ind til ejendommen ad en form for allé. Men allerede nu er den nye indkørsel meget mere positiv og indbydende, end den gamle var. Der er ryddet op, og der er lavet en plan for træer, buske og vildtpleje, konstaterer Kasper B. Andersen.

Værdistigning

Han tøver med at sætte et beløb på værdien af de ændringer, der er lavet på skovejendommen, men siger:
– Selvfølgelig har det en eller anden betydning for vurderingen. Det er svært at sætte kroner og øre på, men alt andet lige vil det være noget, der sender prisen opad. Umiddelbart vil jeg mene, at stigningen ligger et sted mellem 200.000 og 300.000 kroner på ejendommen på Udholmvej.
Kasper B. Andersen tilføjer:
– Det ser godt ud nu! Der er heller ingen tvivl om, at skovarbejdet gør noget for det visuelle, og det betyder meget, at søen er kommet, så der er et vandspejl at kigge på. Der går liebhaveri i sådan et sted, men der er selvfølgelig et loft for, hvor meget ejendommen kan koste, uanset hvor mange penge man poster i den. Men det, som er lavet, er med til at øge værdien af ejendommen, og det vil alt andet lige fremme et eventuelt salg.

Unik og idyllisk

Skoven er det hele værdKasper B. Andersen omtaler skovejendommen i Hodsager som noget enestående og siger:
– Det er sjældent, vi ser en ejendom som den på Udholmvej. I min optik er den unik, fordi den ligger idyllisk i forhold til skoven, og fordi der er kræset for den. Huset er lidt eksklusivt og anderledes, der er swimmingpool, anneks, og der er brugt dyre materialer.
Ejendomsmægler og vurderingskonsulenten understreger generelt vigtigheden af vedligehold og siger:
– Uanset om der er tale om en skovejendom eller et hus, så vil det altid være bedst, hvis det hele fremstår velplejet og passet. Så sælger stedet sig selv bedre, og en vedligeholdt ejendom vil alt andet lige holde prisen bedst.

Skal vi hjælpe dig med at få det bedste ud af din ejendom?

Udfyld nedenstående informationer og bliv kontaktet til en uforpligtende snak om dit projekt.

  • Adresse - Postnummer - By
  • Skriv gerne en kort besked om, hvad din henvendelse drejer sig om.
  • Ved indsendelse af kontaktformular, bekræfter du også at vi må kontakte dig om det specifikke emne siden omhandler. De kontaktinfo anvendes jf. persondatapolitik og vil ikke blive videresolgt eller brugt til anden marketing.