Overblik og idéer

Anette og Finn havde netop købt en skovejendom, som desværre bar præg af at gennem en årrække ikke rigtigt have været passet. Anette og Finn tog derfor fat i os, for at få sparring til, hvad der skulle gøres – og ikke mindst hvornår og i hvilken rækkefølge.

Vi startede derfor med at lave et skovkort og en bevoksningsliste, hvorefter vi let kunne lave en overskuelig plan for, hvad der skulle gøres og hvornår. I samarbejde med Finn og Anette, lavede vi derefter en plan for hvad de selv kunne gå i gang med, samt hvad vi skulle hjælpe med. Finn og Anette og deres dygtige folk gik derfor igang med at tynde ud i de unge løvkulturer, der var ved at gro til i brik mv. (uha, der var meget…) og vi fik sendt skovningsmaskinen ind og sanere og rydde op i nogen af de gamle nåletræsbevoksninger, hvor der var et tyndingsefterslæb – overskuddet fra flis og tømmer, har vi så kunne geninvestere i at få knust spor og gjort skoven mere fremkommelig.

Det er en fornøjelse at se, hvordan skoven allerede ser ud nu og dejligt at se en ejendom, hvor nogen måske ville have fundet det lettest at fælde alt det gamle og starte forfra, hvor vi istedet har “pyntet af” og sikret at der stadig står masser af værdi i de gamle bevoksninger, imens de unge bevoksninger nu har fået væsentligt bedre vækstforhold og mulighed for at blive til gode løvtræsbevoksninger og ikke bare buske og krat.