Poppel (Populus spp.)

Der findes mange poppelarter. En af de mest anvendte poppeltyper i læhegn gennem mange år, er en hybrid af vestamerikansk balsampoppel kendt som OP42. I de senere år, er der også etableret en del bevoksninger med OP42, som energipoppel. Fordelen ved OP42 i forhold til mange andre poppelarter, er kendte og kvalificerede vækstegenskaber. OP42 sætter en del rodskud, som kan forekomme længe efter fældning af det gamle træ. Syrefældning om sommeren med blade på træet kan i nogen grad afhjælpe dette.

OP42 kan fås som barrodsplante eller stikling. Stiklinge kan kun plantes i foråret. Planter du poppel som stikling, så husk at uden rodnet har planten kun en sæson til at lykkes! Poppel er i de første leveår ikke så særlig robust, som mange tror. Væksten påvirkes nemt af ukrudt og den er meget følsom overfor sprøjtemidler. Når først poppel er etableret vil den ofte kvittere med en virkelig stor og tidlig på vækst 1-3 meter om året.

 

Kontakt os om dit planteprojekt

Udfyld nedenstående informationer og bliv kontaktet til en uforpligtende snak om dit projekt.
  • Adresse - Postnummer - By
  • Ved indsendelse af kontaktformular, bekræfter du også at vi må kontakte dig om det specifikke emne siden omhandler. De kontaktinfo anvendes jf. persondatapolitik og vil ikke blive videresolgt eller brugt til anden marketing.
Latin:
Gruppe:
Hjemmehørende: