Hassel (Corylus avellana)

Hassel er en stor opret busk, med en almindelig højde på ca. 6 meter. Hassel nydes af mennesker og dyr for sine spiselige nødder og er almindeligt anvendt som vildtplante i læhegn og skovbryn. Hassel vokser godt på fugtig og mineralrige jorde. Den trives ikke på jorde med lav pH eller jorde som er meget våde. Hasselbusken anvendes til indplantning i skovbryn, læhegn og småplantninger, remiser eller som underplantning i lysåbne løvskove.

Hassel bliver almindeligvis 5-6 meter høj og begynder at sætte frugter efter 6-7 år. Nødderne er eftertragtede af både dyr og mennesker. Hassel tåler beskæring og stævning. Efter nedskæring sætter busken igen ivrigt nye langskud. Hasselbusken er stærkt skyggegivende og tåler selv at vokse i meget skygge og derfor velegnet til underplantning under både eg, ask og andre lystræer. Under bøg er skyggen lidt for rigeligt. Hassel bides relativt hårdt af vildtet, råvildt og harer. Hassel har moderat til stor frostførhed og tåler også vind. I det vestlige jylland er vinden dog de fleste steder for hård.

Hassel anbefales til indplantning i de fleste læhegn og skovbryn på middelgode jorde.
 

Kontakt os om dit planteprojekt

Udfyld nedenstående informationer og bliv kontaktet til en uforpligtende snak om dit projekt.
  • Adresse - Postnummer - By
  • Ved indsendelse af kontaktformular, bekræfter du også at vi må kontakte dig om det specifikke emne siden omhandler. De kontaktinfo anvendes jf. persondatapolitik og vil ikke blive videresolgt eller brugt til anden marketing.
Latin:
Gruppe:
Hjemmehørende: