Fuglekirsebær (Prunus avium)

Fuglekirsebær vokser til et træ med en højde op til 25 m, men i det åbne land er en højde på op til 15 m. dog mere almindelig, især hvor vækst betingelserne ikke er optimale.

Beskygningen under fuglekirsebær er middel og derfor kan andre arter trives som undervækst. Selv kan fuglekirsebær i ungdommen tåle nogen skygge, mens det som voksent træ efter 10-15 år kræver fuld lys. Fuglekirsebær vokser bedst på vandholdende, god jord som gerne må være kalkholdig. I plantevalget har fuglekirsebær en bred tolerance og kan også vokse på mindre gode jorde. Arten sætter en del rodskud. Tåler både en del frost og rimelig tålsom overfor vind. Fuglekirsebær er en hurtig starter og er et af de træer i skov og remisser, som kommer først i højden.

Fuglekirsebær er en af de arter, som med den hurtige ungdomsvækst først bremser muligheden for mekanisk renhold med harve/strigle, fordi når planten ikke længere kan passere under redskabet, knækkes topskuddet.

Fuglekirsebær er et specielt vildttræ, fordi det både kan trives som tidlig art og som moden art i en udvokset vildtbevoksning.

Fuglekirsebærtræet er et vigtigt element i mange bevoksninger, fordi både frugter, knopper og grene er gode for vildtet. Frugterne er eftertraget af fugle og vildt. Knopper og grene er også meget yndede af hjortevildt. På arealet med meget råvildt kan vildtbid derfor være et problem for fuglekirsebær.

I det tidligere forår, fra marts til april, står fuglekirsebær i smuk hvid blomstring og har modnede kirsebær i juli-august.

Fuglekirsebær tåler dårligt fugtig jord, ligesom den også dårligt tåler sandet jord. I plantevalget er arten også dårlig til beskæring, som den nemt stresses af.

 

Kontakt os om dit planteprojekt

Udfyld nedenstående informationer og bliv kontaktet til en uforpligtende snak om dit projekt.
  • Adresse - Postnummer - By
  • Ved indsendelse af kontaktformular, bekræfter du også at vi må kontakte dig om det specifikke emne siden omhandler. De kontaktinfo anvendes jf. persondatapolitik og vil ikke blive videresolgt eller brugt til anden marketing.
Latin:
Gruppe:
Hjemmehørende: