Engriflet hvidtjørn (Crataegus monogyna)

Karakteristisk lille træ i mange læhegn og skovbryn. Hvidtjørn er kendt for de flotte hvide blomster i maj-juni. Almindelig hvidtjørn er meget vind og froststærk og tåler beskæring, faktisk er hvidtjørn blandt de træarter der tåler mest vind overhovedet. Hvidtjørn vokser helst i rigelig lys, men tåler også en del skygge. Den kan derfor vokse under andre større skovtræer, der ikke skygger for hårdt, eksempelvis eg. Selv skygger hvidtjørn kun i begrænset omfang. Den kan være oplagt at plante i de yderste rækker af en beplantning. Hvidtjørn tåler hård og hyppig beskæring.

Den krogede vækst sammen med høj beskæringstolerance, gør hvidtjørn anvendelig til tætte levende hegn i det åbne land, hvor der er vind og frost.

Hvidtjørn bestøves overvejende af insekter. I efteråret har hvidtjørn mange røde bær, som sidder længe på træet og spises af især fugle.

Naturligt vokser almindelig hvidtjørn både i det åbne land og i skovkrat. Hvidtjørn er oftest nem at etablere ved udplantning. I plantens første år er tilvæksten lav til moderat. Som ældre træ, er tilvæksten ganske lav.

 

Kontakt os om dit planteprojekt

Udfyld nedenstående informationer og bliv kontaktet til en uforpligtende snak om dit projekt.
  • Adresse - Postnummer - By
  • Ved indsendelse af kontaktformular, bekræfter du også at vi må kontakte dig om det specifikke emne siden omhandler. De kontaktinfo anvendes jf. persondatapolitik og vil ikke blive videresolgt eller brugt til anden marketing.
Latin:
Gruppe:
Hjemmehørende: