Californisk gedeblad (Lonicera ledebourii)

Busken bliver 2-3 meter høj med oprette og hængende grene. Meget tidligt udspring allerede i februar – marts. Selv hård frost efter udspring er som regel uproblematisk. Arten er naturligt forekommende i Danmark på de bedre ler- og kalkholdige jorde. Dunet gedeblad er meget hårdfør og tåler både vind, vildtbid og frost samt klarer sig godt i konkurrencen med andre planter og er stærkt skyggetålende. Dunet gedeblad har det sværest på tørre og sandede jorde, men er ellers rimelig tålsom overfor forskelligartede jordbundsforhold.

Dunet gedeblad er nært beslægtet med ægte kaprifolie.

Dunet gedeblad yder ikke nogen spiselige egenskaber for vildt. Rødlige frugter ses i juni-august og er giftige. Den er ikke udsat for vildtbid og klarer fejninger godt, da den samtidig er god til at skabe bunddække er den en meget anvendt art i både læhegn og skovbryn. Dunet gedeblad er fremragende til at skabe bunddække og dækning for småvildt. Kappeplantning med dunet gedeblad af mere udsatte arter som vintereg er også en oplagt mulighed. Den tåler hård beskæring endda med jævne mellemrum.

 

Kontakt os om dit planteprojekt

Udfyld nedenstående informationer og bliv kontaktet til en uforpligtende snak om dit projekt.
  • Adresse - Postnummer - By
  • Ved indsendelse af kontaktformular, bekræfter du også at vi må kontakte dig om det specifikke emne siden omhandler. De kontaktinfo anvendes jf. persondatapolitik og vil ikke blive videresolgt eller brugt til anden marketing.
Latin:
Gruppe:
Hjemmehørende: